LES NOSTRES VINYES

Disposem de vinyes a diferents municipis penedesencs: Subirats, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix i Font-rubí. En total, conreem 55 hectàrees on es cultiven 14 varietats diferents de raïm. Totes les nostres vinyes son cultivades sota els principis de l’agricultura ecològica i biodinàmica, com a part del nostre compromís amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

VINYES ECOLÒGIQUES I BIODINÀMIQUES

L’agricultura ecològica és un sistema de producció que respecta la salut del sòl, l’ecosistema i les persones. Evita l’ús de productes químics sintètics, com ara pesticides i fertilitzants, en favor de mètodes naturals que preserven la biodiversitat i mantenen la salut del sòl. Aquesta pràctica permet a les nostres vinyes produir raïm de la més alta qualitat, plenes de sabor i personalitat.

Totes les nostres vinyes tenen la certificació del CCPAE i de DEMETER.

La viticultura biodinàmica va una mica més enllà que l’agricultura ecològica. Es tracta d’una filosofia holística, que considera la vinya com un ecosistema complet, on tots els elements estan interconnectats.

Seguim el calendari llunar per a les tasques agrícoles i vitivinícoles. Utilitzem preparats biodinàmics i el compost per a enriquir el sòl, potenciant així la vitalitat de les nostres vinyes tot enriquint la biodiversitat d’elles mateixes i del seu voltant.

Aquestes pràctiques ens permeten elaborar vins i caves que expressen fidelment el terroir i la personalitat de la nostra terra.

LES NOSTRES FINQUES

OLIVER VITICULTORS es troba a la regió del Penedès, a uns 30 km al sud de Barcelona.

Es una zona que va des de les costes del Garraf fins a les muntanyes de Montserrat. Aquesta geografia fa que tingui un clima típicament mediterrani, amb hiverns moderats i estius secs i calorosos.

tooltip text

Finca Cal Pau Piu

Penedès Interior

Finca de Cal Xic de l’Agustí

Penedès Central

La Finca de Cal Xic de l’Agustí

 

Just al vell mig de la finca es on es troba el celler, envoltat de les vinyes.

Es troba el Penedès Central a uns 220m d’alçada sobre el nivell del mar. Presenta uns sols bàsicament franc-argilosos i calcaris. El Mar Mediterrani, que tenim a uns 15 Km en línia recta ens dona una clara influencia en el fruit de les nostres vinyes.

Ja que tot el procés de maduració del raïm va acompanyat del vent de marinada que regula la temperatura a les tardes d’estiu.

La finca està formada per 40 hectàrees de vinya. On s’hi pot trobar les següents varietats de raïm: Xarel·lo, Macabeu, Parellada, Chardonnay, Malvasia de Sitges, Muscat de Frontignan, Sauvignon Blanc, Gewüstraminer, Merlot, Ull de Llebre, Syrah, Garnatxa Negre i Sumoll.

La Finca de Cal Pau Piu

 

Es troba en el Penedès Interior, amb una alçada que va des de els 300m als 390 m respecte el nivell del mar. En aquesta zona els sòls son més profunds on predomina el calcari i alguna zona de pedra.

A l’estar més allunyats del mar l’hivern es més rigorós, a l’estiu les vinyes tenen un clima més fresc, degut a que estan a més alçada i influenciades per les muntanyes de la Llacuna.

La finca està formada per 15 hectàrees de vinya. On s’hi pot trobar les següents varietats de raïm: Xarel·lo, Macabeu, Parellada i Pinot Noir.

Les característiques del sòl ens determinen quina serà la varietat ideal per cultivar en cada zona.